top of page
POTY2.png

Daniel Krug

Chief Commercial Officer, Duvel Moortgat

Vertel niet zomaar een verhaal, maar leef dit verhaal met authenticiteit.

 

Gedreven door waarden van kwaliteit, ondernemerschap, integriteit en duurzaamheid, heeft Daniel meer dan 30 jaar ervaring in de consumentengoederensector. FMCG evolueert snel met belangrijke uitdagingen en kansen met betrekking tot consumptiegewoonten en milieueffecten. Daniel is ervan overtuigd dat deze fundamentele trend cruciale maatschappelijke vragen met zich meebrengt waarin we allemaal een moeilijke, maar fascinerende rol te spelen hebben. Hij gelooft er sterk in dat het als merkeigenaren cruciaal is dat we geen verhalen vertellen, maar dat we onze verhalen met authenticiteit leven.

 

Daniel Krugs Professionele Traject in de FMCG-Sector

 

Na het behalen van zijn master in toegepaste economie aan de Universiteit Antwerpen en een MBA aan de Vlerick Business School, heeft Daniel waardevolle ervaring opgedaan in verschillende bedrijven, eerst in financiële en later in commerciële en algemene managementfuncties. Hij besefte al snel dat bedrijfscultuur en waarden cruciaal zijn voor langetermijnsucces.

 

In 2000 trad Daniel toe tot Duvel Moortgat. Samen met vele gepassioneerde collega's ontwikkelde hij Duvel Moortgat van een nationale speler (België) met één merk (Duvel) tot een internationale multi-nicheleider in speciaal-/ambachtelijk bier. Aangewakkerd door de groei van iconische merken zoals Duvel, Chouffe, Vedett, Liefmans on the Rocks, Tripel d'Anvers, Firestone Walker en 't IJ, is de omzet van het bedrijf tijdens zijn ambtsperiode geëvolueerd van 35 miljoen naar 600 miljoen. Meer dan merken, is Duvel Moortgat een familie geworden van 12 brouwerijen in België, Nederland, Frankrijk, de Verenigde Staten, China, Tsjechië en Italië. Elk van hen slaagde erin te groeien terwijl ze hun eigen DNA en oprichtersmentaliteit behielden.

 

Naast zijn rol als CCO bij Duvel Moortgat, richtte Daniel in 2015 samen met vier vrienden het pizzeriaconcept Otomat op, met meerdere locaties in belangrijke Belgische steden. Hij is ook bestuurslid bij de Belgische Brouwers, FEVIA, BABM en tot voor kort onafhankelijk bestuurslid bij Asogem.

bottom of page